Οι ξηροί καρποί προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγγάνιο και ριβοφλαβίνη.
Είναι, επίσης, πλούσιοι σε φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά, παρέχοντας οφέλη όπως ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης και η πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
Οι ξηροί καρποί με τις περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις
Παρά τη γενικά θετική εικόνα, ορισμένοι ξηροί καρποί μπορεί να μην είναι τόσο ιδανικοί για κατανάλωση. Τα κουκουνάρια και τα μακαντάμια αναφέρονται συχνά ως λιγότερο υγιεινές επιλογές λόγω του υψηλού λιπαρού και θερμιδικού περιεχομένου τους.
Ο Χειρότερος Ξηρός Καρπός: Τα Αράπικα Φιστίκια
Τα αράπικα φιστίκια διαθέτουν πολλές θρεπτικές αρετές αλλά παράλληλα είναι εκτεθειμένα στην αφλατοξίνη, μια τοξική ουσία που σχετίζεται με τον καρκίνο του ήπατος. Αυτή η ουσία είναι ένα υποπροϊόν μιας μορφής μούχλας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους, κάνοντας τα φιστίκια μια επιλογή που απαιτεί προσοχή.
Η ενημέρωση για τις διατροφικές ιδιότητες και τις πιθανές επικινδυνότητες των διάφορων ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη επιλογή σνακ που συμβάλλει θετικά στη διατήρηση της υγείας σας.
Πηγή:https://www.msn.com




Δημοσίευση σχολίου
►Το www.madatoforos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.